Djurforum att hämta hjälp från

Det bästa formen av direkthjälp på internet är forum tycker vi. Där kan man diskutera med likasinnade och få hjälp på bara några minuter. Ett perfekt ställe att fråga om råd och tips. Gäller det medicinska frågor som kräver ett expertutlåtande så rekommenderar vi att du besöker en veterinär i stället. Det kan dock finnas några som är aktiva på dessa forum men för en diagnos så behöver man träffa djuret i fråga.

Djur.nu/forum.php

Hos djur.nu kan ni hitta ett forum som har varit öppet för användare under flera år och är fortfarande ganska aktivt. Det är ett mindre community som blir mer personligt, ett bra ställe att hänga på helt enkelt!

Kattforum.se

Kattforumet här är ett av de största och bästa i Sverige där man kan diskutera allt som handlar om våra pälsbeklädda små vänner. Forumet har över 15 000 medlemmar som kan hjälpa dig med dina frågor. Vill du ta upp andra frågor så går det också bra och det finns en avdelning där man kan träffa andra som är intresserade av katter. Kattforum.se är en av de trevligaste platserna på nätet!

Vovve.net

Vovve.net är mer än bara ett forum och community. Där kan du hitta allt du behöver veta om människans bästa vän. Där finns det nyheter, artiklar och andra intressanta saker för dig som hundägare. Forumet är dock det bästa med vovve.net anser vi. Vi överdriver nog inte om vi säger att det finns över 1 miljon inlägg i forumet, en av de största källorna i Sverige.

På vovve.net finns det ett väldigt stort arkiv med hundraser och kennlar. Perfekt för dig som ska köpa hund. Vill du läsa mer hos oss så gå till vår sida ”Om att köpa hund”.

Vovve.net listar de mest populära raserna som besöks mest på sidan. Här är deras topp 10 lista. Är din favorit med?

1. Mops
2. Rhodesian Ridgeback
3. Staffordshire Bullterrier
4. Labrador Retriever
5. Schäfer
6. Tibetansk Spaniel
7. Rottweiler
8. Shih Tzu
9. Chihuahua
10. Pudel

Familjeliv.se/forum/23

Rubriken säger kanske inte så mycket men det är länken till deras forum för husdjur. Familjeliv är det största forumet för familjer i Sverige och har troligen hundratusentals läsare per dag, många av dem är också medlem i forumet.

Husdjursforumet är mycket aktivt och uppdateras nästan varje timme med nya trådar och svar. Du har kanske ett konto på Familjeliv redan? Då har du tillgång till ett bra djurforum där du kan fråga om nästan vad som helst.

Tips på när du besöker forum

Som ny forumanvändare så kan det vara bra att veta ett par saker innan man ställer nya frågor. Här kommer två tips från oss.

Sök efter information innan du skapar en ny tråd. Alla forum har en sökfunktion och där kan du börja. Chansen finns att någon annan har ställt samma fråga vid ett annat tillfälle, söker du kan du hitta ditt svart utan att skapa en ny diskussion.

Skriv bra rubriker. Skriv inte ”Hjälp” eller ”behöver information” i rubrikerna på dina forumtrådar. Använd relevanta rubriker som ger en tydlig indikation om vad din fråga handlar om.